Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Κορυφαίος θεσμός και πυλώνας της πολιτιστικής ζωής της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας έχει μια λαμπρή ιστορία και βαριά παρακαταθήκη παραμένοντας στην αφρόκρεμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών διοργανώσεων της χώρας, που έχουν διεθνή εμβέλεια.

Με έμφαση στη μουσική, ο χαρακτήρας του Διεθνούς Φεστιβάλ, επεκτάθηκε και στους χώρους του Θεάτρου, του χορού, του κινηματογράφου, των εικαστικών.

Με πρωτότυπες παραγωγές, με αποκλειστικές εμφανίσεις καλλιτεχνών, με πρωτοκλασάτα διεθνή σχήματα, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας έχει διαμορφώσει ένα πρόσωπο με κύρος και ιδιαίτερη φυσιογνωμία.

Το Καρναβάλι της Πάτρας

Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στα μέσα Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα. Το καρναβάλι της Πάτρας είναι ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, καρναβάλι των μικρών κ.ά. Κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων το Σάββατο, τη μεγάλη Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μόλο της Αγίου Νικολάου. Χαρακτηριστικά του καρναβαλιού είναι το κέφι, η παρέα, η έμπνευση, η ανεμελιά, ο αυθορμητισμός, ο αυτοσχεδιασμός, ο εθελοντισμός.

This page took 0.065402030944824 seconds to load.

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /usr/local/lib/php/application/views/helpers/DisplayWeathers.php on line 10

Warning: file_get_contents(http://weather.yahooapis.com/forecastrss?w=959401&u=c) [function.file-get-contents]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /usr/local/lib/php/application/views/helpers/DisplayWeathers.php on line 10