Καλωσορίσατε στην Πάτρα

Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την οδό Αγίου Νικολάου, τον πιο φημισμένο δρόμο της Πάτρας, που ξεκινά από την Άνω Πόλη και καταλήγει στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου. Τα σκαλιά της οδού διαχωρίζουν το κέντρο με την Παλιά Πόλη, η οποία είναι χτισμένη περιμετρικά του Κάστρου.

Περπατήστε στα σοκάκια με τα νεοκλασικά κτίρια και τις παλιές αρχοντικές εξοχικές βίλες ή περπατήστε κατά μήκος των τειχών του φρουρίου. Ανεβείτε στη συνέχεια στο Κάστρο για να θαυμάσετε τα τμήματα που έχουν διασωθεί και ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

Μια βόλτα στο Δασύλλιο, στον πευκόφυτο λόφο δίπλα στο Φρούριο, με πανοραμική θέα στην πόλη, στο λιμάνι και στον κόλπο θα σας αναζωογονήσει!

Η Πάτρα φημίζεται επίσης και για τις πλατείες της. Κάντε μια βόλτα λοιπόν στην πλατεία Γεωργίου Α΄, στην πλατεία Όλγας ή στα Ψηλά Αλώνια .

Σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι επίσης ο ναός του Αγίου Ανδρέα, το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου, μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου.

Το Ρωμαϊκό Ωδείο, πίσω από την πλατεία 25ης Μαρτίου στην Άνω Πόλη, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Τύπου, ο Φάρος (πιστό αντίγραφο του Παλιού), το σύμβολο της Πάτρας, το «Τείχος Δυμαίων», τη μοναδική οχυρωμένη μυκηναϊκή ακρόπολη της Δυτικής Ελλάδας.

Επισκεφτείτε την οινοποιία της ACHAIA CLAUSS. Σε έναν καταπράσινο λόφο, 8 χλμ. ΝΑ του κέντρου της Πάτρας, οι εγκαταστάσεις της ξεχωρίζουν ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

This page took 0.068657875061035 seconds to load.

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /usr/local/lib/php/application/views/helpers/DisplayWeathers.php on line 10

Warning: file_get_contents(http://weather.yahooapis.com/forecastrss?w=959401&u=c) [function.file-get-contents]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /usr/local/lib/php/application/views/helpers/DisplayWeathers.php on line 10